Music.cat

Tu espacio de formación musical
Curso

UKELELÉ, UKELELÀ! CANTEM I TOQUEM SENSE PARAR!

Organizador: Harmony Games
 

Del 8 al9 de julio

2 dias | 15 horas

SANT CUGAT DEL VALLÈS, plaça Victòria del Àngels, num 2,

Ver mapa

110,00

Aquest monogràfic està enfocat principalment per a tot el professorat que vulgui impulsar la pràctica instrumental amb l’ukelele a escoles i instituts, però també per a escoles de música, conservatoris o a qualsevol altre espai on en sigui el protagonista, com ara projectes de música comunitària als barris, activitats extraescolars, centres de dia per a persones grans, grups de música en família, musicoteràpia, etc. 

El curs estarà dividit en 4 mòduls (0, 1, 2 i 3). Començarem amb el mòdul 0, per endinsar-nos en el món de l’ukelele i la seva didàctica. Li direm 0 perquè és el mòdul on presentem totes les prèvies i les propostes didàctiques de repertori amb cordes a l'aire, o sigui, amb 0 dits de la mà esquerra. Al mòdul 1 farem servir un dit al diapasó i als mòduls 2 i 3, dos i tres dits respectivament. 

A banda de generar propostes seqüenciades a partir de repertori d’arreu i de molts estils diferents, hem volgut compondre cançons inèdites i d'altres adaptades, davant del buit existent en català específic per a l’aprenentatge de l’ukelele. 

Aquest repertori i les idees que desenvoluparem estan pensades per a la seva aplicació des de 1r de Primària fins a l’ESO. Donat l’abast del projecte, us oferirem material que sigui adequat per petits i per grans. A través de les cançons proposades apreciarem com l’alumnat pot vivenciar des de l'inici conceptes de llenguatge musical, d'història de la música o d'harmonia, a banda d'anar adquirint les tècniques bàsiques de l'instrument de manera molt graduada i pensada didàcticament. 

Al taller compartirem reflexions metodològiques, dinàmiques d’assaig, recursos, activitats, materials, consells d’higiene per a una pràctica segura, propostes organitzatives… és a dir, tot allò que hem après amb l’experiència d’aquests anys com a mestres d’ukelele en diversos projectes orquestrals a escoles, escoles de música, tallers en família i formacions de formadors.

Objectius

 • Adquirir les tècniques bàsiques de mà dreta amb l’instrument (punteig, rasgueig)
 • Aprendre repertori de dificultat graduada i seqüenciada
 • Interpretar cançons amb acords de dificultat progressiva
 • Muntar repertori per a ensamble d’ukeleles amb melodia, harmonia i percussió
 • Decodificar diagrames, tabulatures i interpretar el codi numèric i el codi de colors per a ukelele

Continguts

 • Tècniques de mà dreta: punteig, rasgueig, percussió
 • Repertori amb cordes a l’aire, un, dos i tres dits
 • Pràctica d’acords de dificultat baixa i mitjana
 • Interpretació de tabulatures i diagrames
 • Repertori de temes arranjats per a ensamble d’ukeleles
 • Aspectes metodològics: dinàmiques d’assaig, organització d’aula, rutines d’entrada i comiat, etc.
 • Principis pedagògics, recursos i materials per a la pràctica instrumental col·lectiva

No és necessari tenir ukelele, en podem facilitar de préstec prèvia demanda.

 

Dias de la formación:
 • 08/07/2022
 • 09/07/2022
Horarios:
De 16h a 20h
De 10h a 14h i de 15:30h a 19:00h

Idioma:
Català
Fecha límite para inscribirse:
08/07/2022
Otros:
Un monogràfic de didàctica de l’ukelele, organitzat en 4 mòduls o nivells de dificultat progressiva. Adreçat especialment per a tots aquells i aquelles que vulgueu engegar o impulsar un projecte d’ukelele a l’escola, escola de música o institut, però també si voleu iniciar-vos en l’instrument d’una manera graduada o millorar la vostra tècnica. Farem un recorregut en el qual aprendrem repertori i recursos metodològics a partir de diverses propostes didàctiques seqüenciades, jocs rítmics i motrius. Utilitzarem una metodologia i gran diversitat de materials inclusius i gaudirem amb la pràctica instrumental col·lectiva... i presencial!

Dirigit a docents d’escoles de música, escoles i instituts, però també a persones que treballin en l’àmbit de l’animació socio-cultural, projectes comunitaris de transformació social amb col·lectius vulnerables, geriatria, musicoteràpia, música en família, etc.

No és necessari tenir ukelele, en podem facilitar de préstec prèvia demanda.
Observaciones:
Formació reconeguda pel Pla de Formació de Professorat del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Formadores
Violant Olivares

Formadora d'Ukelelé Ukelelà!

Más información
Eduardo Hernández

Formador d'Ukelelé Ukelelà!

Más información

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro sitio web. Si continuas navegante consideraremos que aceptas su uso. Puedes obtener más información en nuestra Política de cookies.

Tancar text