Aquest monogràfic està enfocat principalment per a tot el professorat que vulgui impulsar la pràctica instrumental amb l’ukelele a escoles, instituts, escoles de música, conservatoris o a qualsevol altre espai on en sigui el protagonista, com ara projectes de música comunitària amb col·lectius vulnerables, activitats extraescolars, centres de dia per a persones grans, grups de música en família, musicoteràpia, etc.
Desenvoluparem un repertori seqüenciat, des de nivell principiant a avançat, basat en la nostra metodologia Ukelelé Ukelelà!, especialment pensat per a infants de Primària i Secundària, oferint algunes cançons i arranjaments nous que no es troben als mòduls online ni en altres formacions.
Les propostes inclouran aspectes tècnics, metodològics, exemples globalitzadors de com integrar el moviment, les arts plàstiques o la llengua oral, així com també idees per a la improvisació, la creació i per a la interpretació del repertori amb conjunts instrumentals d'ukes, plaques i/o percussions (boomwhackers, metal·lonotes de colors, campanes...).
Al taller compartirem reflexions metodològiques i organitzatives, dinàmiques d’assaig, recursos, activitats, materials, estratègies per adaptar cançons amb propostes multinivell… amb la intenció d'empoderar el professorat per a incloure l'ukelele a les aules.
[ESP]
Este monográfico está enfocado principalmente para todo el profesorado que quiera impulsar la práctica instrumental con el ukelele en escuelas, institutos, escuelas de música, conservatorios o en cualquier otro espacio donde sea el protagonista, como proyectos de música comunitaria con colectivos vulnerables, actividades extraescolares, centros de día para personas mayores, grupos de música en familia, musicoterapia, etc.
Desarrollaremos un repertorio secuenciado, desde nivel principiante a avanzado, basado en nuestra metodología Ukelelé Ukelelà!, especialmente pensado para niños y niñas de Primaria y Secundaria, ofreciendo algunas canciones y arreglos nuevos que no se encuentran en los módulos online ni en otras formaciones.
Las propuestas incluirán aspectos técnicos, metodológicos, ejemplos globalizadores de cómo integrar el movimiento, las artes plásticas o la lengua oral, así como ideas para la improvisación, la creación y para la interpretación del repertorio con conjuntos instrumentales de ukes, placas y/o percusiones (boomwhackers, metalonotas de colores, campanas...).
En el taller compartiremos reflexiones metodológicas y organizativas, dinámicas de ensayo, recursos, actividades, materiales, estrategias para adaptar canciones con propuestas multinivel… con la intención de empoderar al profesorado para incluir el ukelele en las aulas.