Music.cat

Your music training space
Course

UKELELÉ, UKELELÀ! CANTEM I TOQUEM SENSE PARAR!

Organizer: Harmony Games
 

From 8 to9 of july

2 days | 15 hours

SANT CUGAT DEL VALLÈS, plaça Victòria del Àngels, num 2,

See map

110,00

Aquest monogràfic està enfocat principalment per a tot el professorat que vulgui impulsar la pràctica instrumental amb l’ukelele a escoles i instituts, però també per a escoles de música, conservatoris o a qualsevol altre espai on en sigui el protagonista, com ara projectes de música comunitària als barris, activitats extraescolars, centres de dia per a persones grans, grups de música en família, musicoteràpia, etc. 

El curs estarà dividit en 4 mòduls (0, 1, 2 i 3). Començarem amb el mòdul 0, per endinsar-nos en el món de l’ukelele i la seva didàctica. Li direm 0 perquè és el mòdul on presentem totes les prèvies i les propostes didàctiques de repertori amb cordes a l'aire, o sigui, amb 0 dits de la mà esquerra. Al mòdul 1 farem servir un dit al diapasó i als mòduls 2 i 3, dos i tres dits respectivament. 

A banda de generar propostes seqüenciades a partir de repertori d’arreu i de molts estils diferents, hem volgut compondre cançons inèdites i d'altres adaptades, davant del buit existent en català específic per a l’aprenentatge de l’ukelele. 

Aquest repertori i les idees que desenvoluparem estan pensades per a la seva aplicació des de 1r de Primària fins a l’ESO. Donat l’abast del projecte, us oferirem material que sigui adequat per petits i per grans. A través de les cançons proposades apreciarem com l’alumnat pot vivenciar des de l'inici conceptes de llenguatge musical, d'història de la música o d'harmonia, a banda d'anar adquirint les tècniques bàsiques de l'instrument de manera molt graduada i pensada didàcticament. 

Al taller compartirem reflexions metodològiques, dinàmiques d’assaig, recursos, activitats, materials, consells d’higiene per a una pràctica segura, propostes organitzatives… és a dir, tot allò que hem après amb l’experiència d’aquests anys com a mestres d’ukelele en diversos projectes orquestrals a escoles, escoles de música, tallers en família i formacions de formadors.

Objectius

 • Adquirir les tècniques bàsiques de mà dreta amb l’instrument (punteig, rasgueig)
 • Aprendre repertori de dificultat graduada i seqüenciada
 • Interpretar cançons amb acords de dificultat progressiva
 • Muntar repertori per a ensamble d’ukeleles amb melodia, harmonia i percussió
 • Decodificar diagrames, tabulatures i interpretar el codi numèric i el codi de colors per a ukelele

Continguts

 • Tècniques de mà dreta: punteig, rasgueig, percussió
 • Repertori amb cordes a l’aire, un, dos i tres dits
 • Pràctica d’acords de dificultat baixa i mitjana
 • Interpretació de tabulatures i diagrames
 • Repertori de temes arranjats per a ensamble d’ukeleles
 • Aspectes metodològics: dinàmiques d’assaig, organització d’aula, rutines d’entrada i comiat, etc.
 • Principis pedagògics, recursos i materials per a la pràctica instrumental col·lectiva

No és necessari tenir ukelele, en podem facilitar de préstec prèvia demanda.

 

Days of training:
 • 08/07/2022
 • 09/07/2022
Timetable:
De 10:00h a 14:00h i de 15:30h a 19:00h

Language:
Catalan
Deadline to register:
08/07/2022
Others:
Un monogràfic de didàctica de l’ukelele, organitzat en 4 mòduls o nivells de dificultat progressiva. Adreçat especialment per a tots aquells i aquelles que vulgueu engegar o impulsar un projecte d’ukelele a l’escola, escola de música o institut, però també si voleu iniciar-vos en l’instrument d’una manera graduada o millorar la vostra tècnica. Farem un recorregut en el qual aprendrem repertori i recursos metodològics a partir de diverses propostes didàctiques seqüenciades, jocs rítmics i motrius. Utilitzarem una metodologia i gran diversitat de materials inclusius i gaudirem amb la pràctica instrumental col·lectiva... i presencial!

Dirigit a docents d’escoles de música, escoles i instituts, però també a persones que treballin en l’àmbit de l’animació socio-cultural, projectes comunitaris de transformació social amb col·lectius vulnerables, geriatria, musicoteràpia, música en família, etc.

No és necessari tenir ukelele, en podem facilitar de préstec prèvia demanda.
Comments:
Formació reconeguda pel Pla de Formació de Professorat del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Trainers
Violant Olivares

Formadora d'Ukelelé Ukelelà!

More information
Eduardo Hernández

Formador d'Ukelelé Ukelelà!

More information

We use our own and third-party cookies to improve your experience and our services, analyzing browsing on our website. If you continue browsing we will consider that you accept its use. You can get more information in our Cookies Policy.

Tancar text