Course

Pedagogia de grup

In the charge of Xevi Matamala
From 7 to 14 of fabruary of 2025

2 days | 8 hours

Bellpuig, Carrer Castell s/n

See map

90,00

La intenció d’aquesta formació és abordar diferents conceptes de la pedagogia i la didàctica musical que poden facilitar l’aprenentatge instrumental en pedagogia de grup, però que també es poden aplicar a les formacions instrumentals i a les classes de llenguatge musical.

Utilitzarem la percussió corporal, la veu, diferents instruments de percussió, o el mateix instrument com a recurs pedagògic per generar plaer i coneixement, per expressar la nostra veu i escoltar la dels altres, i per créixer com a músics i com a persones.

La sessió es desenvoluparà a través de metodologies actives i participatives, on creació i comunicació seran el motor d’aprenentatge. També a través de l’observació de diversos vídeos d’exemples reals.

L’objectiu de la formació és arribar a tres idees clau referenciades en un marc teòric per donar solidesa a totes les activitats més pràctiques.

Days of training:
  • 07/02/2025
  • 14/02/2025
Timetable:
De 10h a 14h
Material needed to attend the training and / or recommendations for students:
Cal portar el propi instrument
Language:
Catalan
Deadline to register:
04/02/2025
Contact:
acem@acem.cat
691 90 13 08
Trainers
Xevi Matamala

Diplomat en magisteri d'educació musical per la UAB. Titulat superior de Jazz i Música Moderna en l’especialitat de bateria a l'ESMUC. Màster de Recerca en Musicologia i Educació Musical a la UAB.

Xevi Matamala és director de l'Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat, on treballa des de 2006. Bateria i multiinstrumentista, des del 2000 treballa en diferents àmbits creatius professionals, des de llavors ha editat una quinzena de discos. Al mateix temps, imparteix docència a diferents escoles de música i conservatoris. S’especialitza en formació de formadors en diferents contextos educatius com màsters, escoles de música municipals i altres associacions tant públiques com privades.

És autor de la publicació d’una cantata en format llibre-cd. Actualment, forma part de l’Equip de Recerca en Educació Musical (EREM) de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) on centra el seu interès en la transferència musical educativa més enllà de les aules i en projectes d’innovació des de la cocreació i la transdisciplinarietat pel desenvolupament integral de la persona.

More information

We use our own and third-party cookies to improve your experience and our services, analyzing browsing on our website. If you continue browsing we will consider that you accept its use. You can get more information in our Cookies Policy.

Tancar text