Music.cat

Your music training space
Course

30 JOCS AMB L'ELASTICAT

In the charge of Violant Olivares
Organizer: Harmony Games
 
Online training | 16 hours
20,00

30 JOCS AMB L'ELASTICAT PER A CANTAR I BALLAR COOPERATIVAMENT

Elasticat és una cinta elàstica que ens permetrà dur a terme un munt d’activitats cooperatives adequades a totes les edats i necessitats. És molt adequat per a escoles bressol i escoles de Primària / Secundària, tant per fer-lo servir des de l'àrea de Música com d'Educació Física.

També pot ser un recurs fantàstic per a estimular el moviment, la cooperació, la interacció social i el sentiment de benestar a centres de persones grans, espais de musicoteràpia o qualsevol entorn terapèutic, social i/o artístic. 

Els alumnes podran construir rotllanes, fileres i tota mena de figures geomètriques alhora que canten, ballen i segueixen la música.

Les possibilitats de moviment són immenses: Aixecar/abaixar, tirar endins/enfora, fer una onada, balancejar de dreta a esquerra, passar la cinta creuant les mans, remar amb braços simultanis o alterns, fer estiraments asseguts en rotllana, agafar-la i deixar-la anar alternativament, deixar-la anar tots alhora, caminar en marxa, fer formes allargades com serps o trens, fer ús del connector d’estrella (o octogonal) per crear formes complexes, com ara flors, rodes de molí, teranyines…

Alguns dels aspectes que es treballen són els contrastos (dins-fora, amunt-avall, agut-greu, davant-darrere, lent-ràpid, recte-ondulat…), la pulsació i el fraseig.

El fet que l’Elasticat estigui compost pels set colors de l’Arc de Sant Martí també permet que les activitats puguin adaptar-se als boomwhackers, les campanes de colors i altres instruments amb les mateixes característiques sonores.

Quins altres beneficis aporta l’Elasticat?

• Afavoreix la interacció social,
• cohesiona el grup i enforteix el sentiment de pertinença,
• fa guanyar confiança en un mateix (i en els altres) i millora l’autocontrol,
• fomenta la creativitat i les ganes d’explorar a través del moviment,
• augmenta la força i la flexibilitat de la musculatura (com també enforteix el tronc superior de les persones que van en cadira de rodes),
• allibera tensions,
• és ideal per passar una bona estona!

On obtenir l'Elasticat?

Proposta didàctica: Violant Olivares
Fabricació: Harmony Games
Confecció: El Calaix de l’Àvia

Language:
Catalan
Trainers
Violant Olivares

Formadora d'Ukelelé Ukelelà!

More information

We use our own and third-party cookies to improve your experience and our services, analyzing browsing on our website. If you continue browsing we will consider that you accept its use. You can get more information in our Cookies Policy.

Tancar text