Music.cat

Tu espacio de formación musical

Barcelona Gospel Messengers

PRESENTACIÓN

Barcelona Gospel Messengers

CURRÍCULUM

L’any 2000 comença a Catalunya un moviment coral que pren com a punt de partida la música Gospel i que arrela amb moltíssima força en tot el teixit musical i vocal del país. Un dels pioners en aquest moviment fou el pianista i compositor  Ramon Escalé , que posa en marxa diversos cors i crea la Xarxa Gospel de Catalunya que els aglutina a tots sota un mateix concepte musical i línia pedagògica.


Fruit d’aquest intens treball emergeixen en el si dels diferents cors un seguit de solistes d’una gran qualitat i l’any 2008 es crea Barcelona Gospel Messengers, un projecte que uneix a una quinzena d’aquests solistes al més pur estil “all-stars”, on destaquen la joventut, la expressivitat i la intensa formació musical de tots els seus components.


Des de llavors, han portat les seves enèrgiques actuacions per tots els racons de casa nostra, trepitjant escenaris tan emblemàtics com el Palau de la Música Catalana, la Sala Oval del MNAC, el Teatre Grec de Montjuic, l’Auditori de Barcelona, o la sala Luz de Gas, entre molts d’altres, assolint un gran nivell tècnic i comunicatiu.


El 2013 Messengers són seleccionats per formar part del programa musical de màxima audiència de TV3 “Oh, Happy Day” del qual esdevenen finalistes, superant 12 setmanes d’intenses proves i guanyant-se gran estima i reconeixement tant per part del jurat com del públic.


El 2014 estrenen “Go Higher!”  un espectacle molt potent, que viatja més enllà del gospel, oferint-nos pinzellades del millor r&b, funk, pop de les ultimes dècades, amb una qualitat técnica i solidesa harmònica sense precedents en el nostre país. Un clam a l’optimisme, a superar junts els obstacles i a exigir-nos sempre més, l’autèntica filosofia de Messengers


El 2016 presenten “Be here now” innovadora proposta on ens conviden a redescobrir no només el llegat musical de GEORGE HARRISON, sinó també el seu llarg viatge a la recerca de la espiritualitat, la pau i l’amor i el seu discurs carregat de consciència social, rememorant-ne el context històric a través una cuidada posada en escena i traslladant aquests valors fonamentals fins als nostres dies, en que es commemoren els 15 anys de la seva mort.

Un sentit homenatge, que ens porta des dels inicis d’HARRISON amb The Beatles fins a les seves darreres composicions, on Here comes the sun, My sweet lord, What is life, Give me love, Something o While my guitar gently weeps, i molts d’altres es vesteixen de nous colors, noves sonoritats i tota l’energia positiva, marca de la casa MESSENGERS.

Millor disc de Jazz en els premis Enderrock 2017


El 2017 presenten en col·laboració amb la Locomotora Negra al Palau de la Música Catalana en el marc del Festival Internacional de Jazz de Barcelona un homenatge a les grans figures del jazz i el gospel. El mateix any, al Jazzing, i altres concerts col.laboren amb Joan Chamorro i la Sant Andreu Jazz Band.


El 2018 celebren el seu 10è anniversari amb la Gira de celebració de #10anysdescalços fent un repàs dels temes més emblemàtics del repertori de gospel contemporani, melodies que han esdevingut ja clàssiques, envoltats de Jazz, R&B, Funk., etc., després de convertir el gospel en un fenomen de masses en tot el país, amb les gires de '...Go Higher!' i 'Be Here Now

El 25 d'abril es va donar el tret de sortida a la GIRA #10anysdescalços, en un concert a la Sala Barts de Barcelona, que va fer gaudir i repartir bona música i energia a les gairebé 1.000 persones que esperaven veure'ls i participar de la Celebration.

Des de llavors han portat la Gira per nombrosos Festivals i sales del nostre país i del sud de França, incorporant a la formació de 12 veus i secció rítmica, la secció de vents i també acompanyats puntualment d'artistes com els britànics Lurine Cato o Bazil Made han acompanyat en diferents concerts de la Gira de celebració de #10anysdescalços.


El 2019 presenten “Gospel meets Latin” al Festival Grec 2019 amb els London Community Gospel Choir i la Barcelona Big Latin Band al Teatre Grec de Montjuïc on partint de temes tradicionals i contemporanis del gospel, s’evoluciona cap a arranjaments atrevits i espectaculars que transformen les arrels del gospel  en una nova sonoritat on els càntics d’església, els al·leluies i els amén assoleixen una saborosa potència al ritme de la clave, els timbals i la descàrrega.

Acomodar els clàssics del gènere gospel a la dinàmica llatina podria esdevenir un repte difícil de superar, però gràcies a la solvència d’uns músics capdavanters del jazz estatal, la predisposició d’unes extraordinàries veus reconegudes mundialment, adaptables a tot tipus de registres i uns arranjaments que concedeixen naturalitat i frescor a aquest matrimoni de conveniència, tan agosarada proposta s’enlaira i transmet la màgia del seu vol.


El 2020 estrenen a la Sala Apolo “What’s going on” on, des de l’òptica del gospel, es dona una nova sonoritat a alguns dels grans èxits del mític segell Motown.

Les inmortals cançons de Marvin Gaye, Lionel Richie, Stapple Singers, Stevie Wonder, The Tempations, The Commodores, Bill Withers, The Jackson 5, Barry White, Kool & the Gang…s’actualitzen ara amb el color sonor i l’energia dels Messengers i els arranjaments originals del seu director Ramon Escalé, combinant tradició i modernitat, gospel i funk, tendresa i contundència, respecte i risc.

 

 

Membres

Director

Ramon Escalé

Contralto

Ariadna Ferrer, Clàudia Masagué, Marta Riera, Mónica González, Laia Badrenas, Rocío Seligrat i Natalia González

Soprano

Raquel Parrondo, Mar Vilaseca, Anna Cartoixà, Belen Cañamares i Verónica Marín

Tenor

Albert Vidal, Marcel Tena, Ben Sánchez, John Crockett, Arnau Jané i Manel García

Ver formaciones
8 horas
ONLINE
GOSPEL - First Steps
40,00€

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro sitio web. Si continuas navegante consideraremos que aceptas su uso. Puedes obtener más información en nuestra Política de cookies.

Tancar text