Del 14 al 16 de abril de 2022

3 dias | 25 horas

Les Llosses , Masia Portavella, les Llosses, Girona

Ver mapa

240,00

Formació internacional per a joves intèrprets de 16 a 22 anys atrets per les músiques d’arrel i per la cultura tradicional dels Països Catalans.

Intensiu organitzat per l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya, la qual reuneix joves intèrprets punters de música tradicional, jazz i clàssica provinents d’arreu dels Països Catalans. L'OMAC innova des de la tradició impulsant produccions pròpies, servint de plataforma a compositors emergents i fent d’altaveu per a la cultura popular.

*Observacions: Cal tenir un nivell interpretatiu mitjà o alt i fluidesa en la lectura musical. Nivell mínim formatiu aconsellat grau mitjà o equivalent. Si tens algun dubte al respecte no dubtis a contactar-nos.

Contacte: lacrida@omac.cat / 638978118

www.omac/lacrida.cat

Dias de la formación:
  • 14/04/2022
  • 15/04/2022
  • 16/04/2022
Horarios:
14 d'abril: 8.30h a 22.30h
15 d'abril: 9.30h a 22.30h
16 d'abril: 9.30h a 21.00h
Idioma:
Català
Fecha límite para inscribirse:
08/04/2022
Otros:
Si tens necessitats específiques, per mobilitat reduïda o altres causes, sisplau indica'ns quines per tal que puguem atendre-les.
Formadores
Arnau Tordera

Interpretar música conjuntament amb altres intèrprets és una de les experiències més extraordinàries que l’art musical ofereix als instrumentistes. Per la gran quantitat d’actors que conjuga, aquesta disciplina és també una de les activitats que planteja més reptes i una exigència més elevada. Al llarg d’aquestes sessions treballarem recursos indispensables que ens ajudaran i ens facilitaran la tasca de concertar conjuntament. L’escolta col·lectiva, la comprensió d’allò que individualment estem aportant a la col·lectivitat del conjunt, i la comprensió global del fet orquestral seran algun dels ingredients principals que abordarem amb la voluntat última de millorar la integració de cada instrumentista dins l’orquestra.

Más información
Guida Sellarès

Al taller de dansa farem una infusió expres a la dansa amb arrel. Corrandes, sardanes, contrapassos, jotes... tot això amarat d'improvisació i creativitat. Caldrà que porteu el vostre instrument perquè també hi haurà un espai per incidir en l'ofici del músic que toca amb la intenció de fer ballar. En resum, posar els gèneres als peus per poder-ne fer una festa acompanyant-ho d'eines per poder portar la plaça a l'èxit.

Más información
Alba Careta

L'improvisació és una eina més en el llenguatge de la música. En aquest taller buscarem camins i formes diferents d'encarar una improvisació; com plantejar un solo, com ordenar les idees abans de tocar la primera nota, com tenir clara la sonoritat que volem transmetre, la importància del diàleg amb la resta de músics... Investigarem camins per enriquir els nostres solos i trobar un so propi.

Más información
Jaume Ayats

En els Països Catalans existeix des de fa segles procediments de cant 'a veus' del tot equivalents a d'altres polifonies de la Mediterrània. El taller explorarà els diferents procediments de cant a veus, algunes de les estètiques que hi estan lligades i un grapat de cants del repertori oral, que van de les cançons atrevides de taverna a la processó i de les balades tràgiques a les cançons de Nadal.

Más información
Mateu Xurí

Farem una pinzellada sobre la història i la universalitat de la glosa (poesia oral improvisada), explicarem les diferents estructures (quartetes, gloses, dècimes) i jugarem amb la rima, la mètrica, les melodies, la creació d’idees, etc.

Más información
Marcel Casellas

MÚSICA, VIDA I ESPOROGÈNIA


El taller tractarà, des de les vessants teòriques i la pràctiques, els següents temes:


- La Presa de Terra en els espectacles musicals. Actors implicats.
- La gènesi apòcrifa de l'esporogènia catalana.
- Les deus del Manifest Esporògen.
- L'acompanyament rítmico-harmònic dels gèneres esporògens i els seus derivats o emparentats.
- La relativitat de tot plegat.

Más información
David Coll

Farem un taller pràctic amb fonaments teòrics sòlids. La rumba catalana; estil urbà amb tradició i trets líricomusicals propis. És l’únic generat a Europa durant la segona meitat del segle XX i és un fusió inspirada d’estils cubans i americans feta per músics gitanos catalans. El vincle atlàntic i la relació amb altres cants melismàtics de la mediterrània, com el flamenco, són alguns dels molts punts d’interès que presentarem.

Más información
Muchacho

Miguel Serviole. “Muchacho” ha col·laborat amb Peret, Macaco, LaTroba Kung-Fú, Sabor de Gràcia o Los Amaya i actualment lidera la formació Muchacho & Los Sobrinos.

Más información

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro sitio web. Si continuas navegante consideraremos que aceptas su uso. Puedes obtener más información en nuestra Política de cookies.

Tancar text