Music.cat

Tu espacio de formación musical
Curso

Batuescola - Una batucada a l'aula

Organizador: La Batuescola
 
Formación online | 40 horas
199,00

T'agradaria organitzar una batucada amb grups de primària o secundària? Tens instruments de percussió i no saps com fer-los servir? Vols revolucionar les celebracions i mostres de música a l'escola? 

Al curs Batuescola - Una batucada a l'aula trobaràs tot el què cal saber: Què és la batucada i d'on ve, com s'organitza, recursos didàctics per a l'aprenentatge de ritmes, escalfaments i activitats, partitures no convencionals, etc. Un Ebook - Guia Didàctica de més de 100 pàgines i 40 vídeos amb exemples pràctics amb un repertori de 7 peces rítmiques d'arreu del món.

Mòdul 0: Un viatge rítmic

En aquest mòdul inicial presentem el conjunt instrumental de percussió brasilera, presentem el mapa i la brúixola didàctica que ens acompanyaran durant tot el viatge, i coneixem cada instrument i la seva funció dins la batucada. També adquirim els hàbits i habilitats inicials per a una dinàmica d'assaig saludable i divertida!

Mòdul 1: Primeres expedicions

Al Mòdul 1 muntem la primera peça a partir de les salutacions, els Ritmes Base i els talls, endinsant-nos en la primera experiència de la nostra batucada. Els jocs, la percussió corporal i el moviment ens acompanyaran per a tocar els primers ritmes i passar-ho d'allò més bé!

Mòdul 2: El Carnaval de Brasil

En aquest Mòdul 2 viatgem al país d'origen de la batucada: El Brasil. Coneixerem el Samba Enredo i el Samba Reggae, que desgranarem a partir de les llamadas i els talls d'uníson i efectistes. Un segon graó per enriquir els nostres arranjaments a través del joc! 

Mòdul 3: Les arrels

El Mòdul 3 és el moment de tornar a l'origen. Viatjarem a l'Àfrica, el continent on va néixer la percussió, i coneixerem el Makru de Mali i el Wolosodon de Guinea, dos ritmes on introduïrem la subdivisió ternària i els talls d'acció-reacció i d'improvisació. Tot vestit amb coreografies espectaculars i molta energia!

Mòdul 4: Casa nostra, casa vostra

Tanquem el nostre viatge tornant a Catalunya, on coneixerem el toc tradicional del món dels correfocs. Amb les peces Foc i Navegants explorarem la mètrica ternària, els talls de canvi de Ritme Base i d'acceleració, així com el collage rítmic i moltes coses més. Una síntesi de tot allò que hem vist arreu del món.

 

 

 www.labatuescola.cat

 

Horarios:
Aquest és un curs enregistrat consistent en un llibre digital i uns vídeos que pots consumir al teu ritme, a l'hora que vulguis.

El repertori que s'hi recull serveix per programar fins a 3 cursos.

Idioma:
Català
Contacto:
La Batuescola oferim un seguiment i assessorament personalitzat a les alumnes del curs. Podeu escriure'ns a labatuescola@gmail.com
Formadores
Paula Lladó Fernández

La Paula és docent de música especialitzada en la primera infància. És coordinadora dels tallers de música, percussió i moviment de La Batuescola, així com impulsora de diversos projectes d'intervenció social. A més, forma part de la companyia PerQuitxalla, que ofereix tallers i espectacles de percussió per als més menuts. 

Más información
Xavi M. Rocamora

Graduado en Magisterio con especialización en Educación Musical por la Universidad Autónoma de Barcelona y la Universidad de Granada. Miembro de Orff Catalunya.

Más información
Laura Peinado Capdevila

La Laura està formada en Musicoteràpia amb postgrau en Arts Escèniques i Acció Social. Coordina diversos projectes d'intervenció social a través de les arts com TotSonCamins o Mamatraka, dels quals és fundadora i coordinadora.

Más información

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro sitio web. Si continuas navegante consideraremos que aceptas su uso. Puedes obtener más información en nuestra Política de cookies.

Tancar text