Music.cat

Your music training space
Course

Pedagogia del cant coral infantil

 

From 28 of january to19 of march

8 days | 60 hours

Barcelona, C/Padilla, 155, 08013, Edifici L’Auditori

See map

350,00

Per a directors/es de cor, mestres de música, professors/es de cant coral i altres persones que vulguin formar-se a l'entorn del cant coral infantil.

Aquesta serà la dotzena edició d'aquest curs que pretén aportar una formació 360º al voltant de la figura del director o responsable d'un grup de cant coral infantil. El curs està estructurat en diversos grups i itineraris per a tots els interessos i nivells amb la intenció que pugui ser tant una formació inicial o contacte puntual amb el món del cant coral infantil com una formació continuada per a persones experimentades.

 

CONTINGUTS:

Repertori: Quin repertori és adequat per a cada edat? Com puc fer una bona tria de repertori per al meu grup? Quines peces són les més convenients i per què?

Recursos, pedagogia i didàctica d'assaig: Parlarem sobre com aconseguir una bona dinàmica per tal que el treball sigui interessant, àgil, efectiu, estimulant, etc. 

Tècnica vocal: Quines característiques vocals són les pròpies de cada edat? He de donar indicacions tècniques a totes les edats per igual? Com puc ajudar als infants a utilitzar millor la seva veu? Conec prou bé la meva veu com per ser un bon model? Totes aquestes qüestions, sumades a exercicis i recursos per preparar vocalment el grup per al treball, seran un altre dels eixos d'aquest curs. 

Tècnica del gest de direcció: Dins del curs, es farà treball de la tècnica específica de direcció, que és una eina molt útil per poder conduïr un assaig amb agilitat. Es treballarà per grups adeqüats al nivell de cadascú, segons si es tenen coneixements previs o l'alumne s'inicia en la direcció.

Pràctiques amb cor pilot: Tot el treball fet a les sessions de direcció i pedagogia d'assaig es materialitza en sessions pràctiques amb cor pilot, moment en que els alumnes podran posar en pràctica el seu aprenentatge davant d'un grup de nens i nenes cantaires.

"Treballem amb...": Els continguts del curs es complementen amb sessions monogràfiques que volen ser una petita finestra a altres elements complementaris de la formació, totes elles amb professors convidats.

 

ITINERARIS:

Per a un millor aprofundiment en la pedagogia especifica, es demana a cada alumne que descrigui la franja d'edat en la que està més interessat en formar-se, i s'establiran grups de treball en funció d'aquesta tria.

- Petits-Mitjans (infants de 4 a 8 anys, aproximadament), amb Sheila Garcia Barba*

- Mitjans-Grans (infants de 9 a 16 anys, aproximadament) amb Oriol Castanyer*

(*) Els alumnes tindran l'oportunitat de treballar amb les dues professores independentment de l'itinerari que escullin, ja que hi haurà sessions combinades o conjuntes entre itineraris. També, de manera conjunta, es treballarant aspectes globals del cant coral, indistints a l'edat dels cantaires. 

 

Days of training:
  • 28/01/2023
  • 29/01/2023
  • 11/02/2023
  • 12/02/2023
  • 04/03/2023
  • 05/03/2023
  • 18/03/2023
  • 19/03/2023
Timetable:
Dissabtes de 09.30 a 13.30 i de 15.15 a 19:15h
Diumenges de 10.00 a 14.00h.
Material needed to attend the training and / or recommendations for students:
S'enviarà un correu amb les partitures de treball del curs, que s'hauran de portar impreses o en format digital que permeti treballar còmodament. Us recomanem portar paper per prendre notes i llapis i goma per poder treballar sobre les partitures. També recomanem portar un diapasó.
Language:
Catalan
Deadline to register:
22/01/2023
Contact:
formacio@scic.cat
Others:
El curs està reconegut pel Departament d'Ensenyament com a formació de 60 hores, 48 de les quals seran presencials i 12 de treball a casa (preparació de materials avaluables).
Per obtenir el certificat caldrà fer un mínim del 80% d’assistència. S’avaluaran les pràctiques de direcció i el treball de preparació previ.

Els membres del SCIC i Amics del SCIC poden disposar d'un 40% de descompte en la inscripció fins el 25 de desembre. A partir del 25 de desembre i fins a tancar inscripcions (o omplir places) podran disposar d'un 10% de descompte.
Més informació i preus "Amics del SCIC" a http://www.scic.cat/sigues-amic-del-scic/.
Trainers
Sheila Garcia Barba

Sheila Garcia i Barba, formadora musical, assessora vocal i directora coral.

More information
Oriol Castanyer

Director i pianista del Cor Infantil St. Cugat i director del cor femení Aglepta. Des del setembre de 2016, també assumeix la direcció de la Coral Sant Jordi. 

More information

We use our own and third-party cookies to improve your experience and our services, analyzing browsing on our website. If you continue browsing we will consider that you accept its use. You can get more information in our Cookies Policy.

Tancar text