Course

Passa el fil: Processos creatius, cooperatius i integratius en l’aprenentatge musical

In the charge of Mireia Aguiar, Alba Pujol
 

From 20 of march to 21 of march

2 days | 12 hours

Santa Perpètua de Mogoda, Camí de la Granja, s/n

See map

120,00

Curs teòric-pràctic on reflexionarem sobre el nostre rol docent i sobre el procés d’aprenentatge musical i artístic al llarg de la vida, compartint noves mirades des de la perspectiva de l’Orff-Schulwerk i de la Teoría de l’Aprenentatge Musical d’Edwin Gordon (MLT). Compartirem recursos i estratègies pràctiques i accessibles per desenvolupar l’escolta, la creativitat, la cooperació i el gaudi per fer música mitjançant el llenguatge oral, amb el mateix cos, la veu i amb instruments, a partir d’exemples d’activitats de música i moviment d’aplicació en els diferents àmbits de l’educació musical (Iniciació, llenguatge musical, instrument, etc.). Tot això complementat amb la reflexió sobre la nostra tasca i quin rol tenim abans, durant i després d’entrar a l’aula.

Days of training:
  • 20/03/2021
  • 21/03/2021
Timetable:
Dissabte de 10h a 14h i de 15.30h a 19.30h
Diumenge de 10h a 14h
Material needed to attend the training and / or recommendations for students:
- roba còmode
- recomanem portar el propi instrument
Language:
ca
Deadline to register:
15/03/2021
Trainers
Mireia Aguiar

Em dic Mireia Aguiar, sóc professora de música i em dedico a la docència perquè crec que amb la música i les arts contribuïm a fer un món millor. M'agrada ajudar a desvetllar la musicalitat inherent en totes les persones compartint experiències musicals i artístiques.


Treballo en escoles de música, actualment a l’EMM Miquel Blanch i EMM Can Ponsic. Sóc sòcia fundadora i l’actual presidenta d’Orff Catalunya amb qui organitzem i coordinem cursos internacionals de formació per al professorat. També he col·laborat a l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) amb la comissió de formació. Com a formadora de formadors he realitzat cursos per al professorat a diverses escoles de música, sessions de formació a l’alumnat de pedagogia de l’ESMUC dins el seminari de didàctica i a l’escola d’estiu, sessions de formació als estudiants de magisteri de la menció de música de l’UAB, així com per als alumnes de pedagogia del Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals, entre d’altres.More information
Alba Pujol

Sóc músic i pedagoga i m’apassiona investigar i acompanyar processos d’aprenentatge musical i expressió artística al llarg de la vida, per una formació integral de les persones, des de la convicció que totes som musicals i la música ens mou.

 M’he especialitzat en els camps de l’educació musical primerenca i la veu creativa. Sóc Titulada Superior en Pedagogia musical a l’ESMUC i Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB.

M’he format en la Music Learning Theory de E. Gordon, certificant-me a Estats Units (Universitu of South Carolina i University of Buffalo) i esdevenint faculty del Gordon Institute (GIML). També he completat la certificació del San Francisco International Orff Course. Sóc facilitadora de Cant Prenatal i de Community Drum Circle.

Com a formadora, imparteixo cursos, conferències i tallers entorn a l’educació musical i la primera infància per tota la Península i Amèrica Llatina (Colòmbia, Perú, Brasil, Costa Rica, Nicaragua), i realitzo col·laboracions i assessoraments en escoles infantils i centres de primària

Em trobareu compartint música, educació i projectes artístics com a professora del departament de pedagogia de Musikene (Centre Superior de Música del País Basc) i de l’Escola Municipal de Música de Mataró; com a sòcia de Musicop; com a professora formadora de IGEME (Instituto Gordon de Educación Musical España) i en l’espectacle Concerts per a Nadons de la cia. Abiabaï.

More information

We use our own and third-party cookies to improve your experience and our services, analyzing browsing on our website. If you continue browsing we will consider that you accept its use. You can get more information in our Cookies Policy.

Tancar text