Music.cat

Your music training space
Course

Direcció i pedagogia del cant coral infantil

 

From 16 of january to14 of march

8 days | 60 hours

Barcelona, C/Padilla, 155, 08013, Edifici L’Auditori

See map

350,00

Per a directors de cor, mestres de música, professors de cant coral i altres persones que vulguin formar-se a l'entorn del cant coral infantil.

Aquesta serà l'onzena edició d'aquest curs que pretén aportar una formació 360º al voltant de la figura del director o responsable d'un grup de cant coral infantil. El curs està estructurat en diversos grups i itineraris per a tots els interessos i nivells amb la intenció que pugui ser tant una formació inicial o contacte puntual amb el món del cant coral infantil com una formació continuada per a persones experimentades.

 

CONTINGUTS:

Repertori: Anàlisi del repertori i reflexió sobre la tria del repertori adeqüat per a cada grup i cada edat. En tot moment es treballarà sobre repertori específic per a veus blanques i adequat a les diverses franges d'edat.

Recursos, pedagogia i didàctica d'assaig: Com aconseguir una bona dinàmica d'assaig per tal que el treball sigui interessant, àgil, efectiu, estimulant...

Tècnica del gest de direcció: Treball de la tècnica específica de direcció, bàsica per poder conduïr un assaig amb agilitat. Es treballarà per grups adeqüats al nivell de cadascú, segons si es tenen coneixements previs o l'alumne s'inicia en la direcció.

Tècnica vocal: Recursos de tècnica vocal aplicada als infants i adeqüada per cada edat; tècnica vocal aplicada al repertori. El curs compta amb una professora de cant que donarà recursos enfocats tant als infants com als propis directors i directores per donar-los orientacions sobre com enfocar el seu propi treball vocal.

Pràctiques amb cor pilot: Tot el treball fet a les sessions de direcció i pedagogia d'assaig es materialitza en tres sessions pràctiques amb cor pilot -una per cada franja d'edat-, moment en que els alumnes podran posar en pràctica el seu aprenentatge davant d'un grup de nens i nenes cantaires

"Treballem amb..."*: Els continguts del curs es complementen amb quatre sessions monogràfiques que volen ser una petita finestra a altres elements complementaris de la formació, totes elles amb professors convidats. Els convidats d'enguany seran:

La virgueria - Taller: "La presència escènica del cor"

Cori Casanovas - Xerrada: "La veu de l'infant"

Mariona Fernández - Assaig obert amb el Cor Infantil Palau Vincles

L'Equip Tècnic del SCIC - Descoberta de repertori: "La col·lecció Patrimoni Coral XXI"

(*Aquestes sessions estan incloses en el preu total del curs per a les persones que s'inscriguin als quatre caps de setmana però també s'hi pot assistir de manera aïllada.)

 

ITINERARIS:

Estrenem una estructura per itineraris per tal que l'alumne pugui triar en quina franja d'edat li interessa més aprofundir. Els tres itineraris que oferim són:

- Petits (de 4 a 6 anys), amb Gemma Tatay.

- Mitjans (de 7 a 9 anys), amb Jaume Sala.

- Grans (de 10 a 17 anys), amb Oriol Castanyer.

Els continguts que es treballaran per itineraris seran el repertori i els recursos, pedagogia i didàctica d'assaig. La resta de continguts es treballaran de manera conjunta o per nivells, en el cas de la tècnica del gest.

 

Aquest curs es desenvolupa paral·lelament al CURS PER A PIANISTES ACOMPANYANTS DE COR (matexes dates i mateix espai) i, sempre i quant els professors ho creguin convenient, els alumnes podran preparar petites intervencions conjuntes per tal de poder treballar sobre com enfocar un assaig amb pianista acompanyant.

 

 

Days of training:
  • 16/01/2021
  • 17/01/2021
  • 06/02/2021
  • 07/02/2021
  • 27/02/2021
  • 28/02/2021
  • 13/03/2021
  • 14/03/2021
Timetable:
Dissabtes de 09.30 a 13.30 i de 15.15 a 19:15h
Diumenges de 10.00 a 14.00h.
Language:
Catalan
Deadline to register:
15/01/2021
Contact:
cursdireccio@scic.cat
Others:
El curs està reconegut pel Departament d'Ensenyament com a formació de 60 hores, 48 de les quals seran presencials i 12 de treball a casa (preparació de materials avaluables).
Per obtenir el certificat caldrà fer un mínim del 80% d’assistència. S’avaluaran les pràctiques de direcció i el treball de preparació previ.


En cas que el curs no es pugui realitzar a causa de les restriccions sanitàries, es retornarà el 100% de l'import de l'inscripció.
Trainers
Oriol Castanyer

Director i pianista del Cor Infantil St. Cugat i director del cor femení Aglepta. Des del setembre de 2016, també assumeix la direcció de la Coral Sant Jordi. 

More information
Jaume Sala

Músic i professor de música de Secundària. Dirigeix el Cor Sant Esteve de Castellar del Vallès, el Kor Ítsia, el Cor VINE de Terrassa i el Cor de noies de Matadepera.

More information
Gemma Tatay

Mestra de música de secundària i primària a l’escola Isabel de Villena. Dirigeix els cors infantils de la mateixa escola.

More information

We use our own and third-party cookies to improve your experience and our services, analyzing browsing on our website. If you continue browsing we will consider that you accept its use. You can get more information in our Cookies Policy.

Tancar text