Music.cat

Your music training space
Course

Batuescola - Una batucada a l'aula

Organizer: La Batuescola
 
Online training | 40 hours
199,00

T'agradaria organitzar una batucada amb grups de primària o secundària? Tens instruments de percussió i no saps com fer-los servir? Vols revolucionar les celebracions i mostres de música a l'escola? 

Al curs Batuescola - Una batucada a l'aula trobaràs tot el què cal saber: Què és la batucada i d'on ve, com s'organitza, recursos didàctics per a l'aprenentatge de ritmes, escalfaments i activitats, partitures no convencionals, etc. Un Ebook - Guia Didàctica de més de 100 pàgines i 40 vídeos amb exemples pràctics amb un repertori de 7 peces rítmiques d'arreu del món.

Mòdul 0: Un viatge rítmic

En aquest mòdul inicial presentem el conjunt instrumental de percussió brasilera, presentem el mapa i la brúixola didàctica que ens acompanyaran durant tot el viatge, i coneixem cada instrument i la seva funció dins la batucada. També adquirim els hàbits i habilitats inicials per a una dinàmica d'assaig saludable i divertida!

Mòdul 1: Primeres expedicions

Al Mòdul 1 muntem la primera peça a partir de les salutacions, els Ritmes Base i els talls, endinsant-nos en la primera experiència de la nostra batucada. Els jocs, la percussió corporal i el moviment ens acompanyaran per a tocar els primers ritmes i passar-ho d'allò més bé!

Mòdul 2: El Carnaval de Brasil

En aquest Mòdul 2 viatgem al país d'origen de la batucada: El Brasil. Coneixerem el Samba Enredo i el Samba Reggae, que desgranarem a partir de les llamadas i els talls d'uníson i efectistes. Un segon graó per enriquir els nostres arranjaments a través del joc! 

Mòdul 3: Les arrels

El Mòdul 3 és el moment de tornar a l'origen. Viatjarem a l'Àfrica, el continent on va néixer la percussió, i coneixerem el Makru de Mali i el Wolosodon de Guinea, dos ritmes on introduïrem la subdivisió ternària i els talls d'acció-reacció i d'improvisació. Tot vestit amb coreografies espectaculars i molta energia!

Mòdul 4: Casa nostra, casa vostra

Tanquem el nostre viatge tornant a Catalunya, on coneixerem el toc tradicional del món dels correfocs. Amb les peces Foc i Navegants explorarem la mètrica ternària, els talls de canvi de Ritme Base i d'acceleració, així com el collage rítmic i moltes coses més. Una síntesi de tot allò que hem vist arreu del món.

 

 

 www.labatuescola.cat

 

Timetable:
Aquest és un curs enregistrat consistent en un llibre digital i uns vídeos que pots consumir al teu ritme, a l'hora que vulguis.

El repertori que s'hi recull serveix per programar fins a 3 cursos.

Language:
Catalan
Contact:
La Batuescola oferim un seguiment i assessorament personalitzat a les alumnes del curs. Podeu escriure'ns a labatuescola@gmail.com
Trainers
Paula Lladó Fernández

La Paula és docent de música especialitzada en la primera infància. És coordinadora dels tallers de música, percussió i moviment de La Batuescola, així com impulsora de diversos projectes d'intervenció social. A més, forma part de la companyia PerQuitxalla, que ofereix tallers i espectacles de percussió per als més menuts. 

More information
Xavi M. Rocamora

Graduado en Magisterio con especialización en Educación Musical por la Universidad Autónoma de Barcelona y la Universidad de Granada. Miembro de Orff Catalunya.

More information
Laura Peinado Capdevila

La Laura està formada en Musicoteràpia amb postgrau en Arts Escèniques i Acció Social. Coordina diversos projectes d'intervenció social a través de les arts com TotSonCamins o Mamatraka, dels quals és fundadora i coordinadora.

More information

We use our own and third-party cookies to improve your experience and our services, analyzing browsing on our website. If you continue browsing we will consider that you accept its use. You can get more information in our Cookies Policy.

Tancar text