Taketina és un sistema/art creat per Reinhard Flatischler, músic vienès, als anys 70, amb una gran varietat d'aplicacions i de participants potencials segons el nivell musical (tothom hi pot participar). Avui en dia es fan formacions estables al Brazil, Austràlia, Bèlgica, i sobretot a Alemanya i Àustria; també tallers puntuals a molts països del món.
A Taketina es treballa el ritme des de l'arrel, a un nivell molt profund, aprofitant la capacitat rítmica innata de cada individu.
Taketina és la força del ritme en moments d’ordre i també de caos. La capacitat del ritme per equilibrar la persona. Equilibrar la persona per augmentar la confiança en sí mateixa i disminuir la tensió innecessària. Augmentar la confiança per permetre la presència i així prendre millors decisions; disminuir la tensió per aturar els automatismes, com són la reacció emocional, el pensament compulsiu i el moviment inconscient.
A Taketina s’utilitza tot el cos de manera precisa: La veu marca la pulsació principal sobre la qual es construeix tot l’edifici rítmic; els peus fan un patró específic i repetitiu (passes cap el costat o cap endavant); també hi ha cops de mans a uns llocs concrets. Amb aquests tres elements es crea una polirítmia. A més a més, al damunt de tot això es fan uns cants concisos, per portar-te a sentir el ritme a un nivell molt profund.
Així mateix, el més revelador de Taketina passa a dins d’un mateix. Aquest és el principal atractiu d’aquest sistema-art: Sensacions d’atemporalitat i de presència plena es poden mesclar amb moments de frustració o de gaudir: el ventall de sensacions es molt ampli.
Tota la sessió es fa pas a pas, sense presses. Tothom la pot seguir al seu propi ritme, regulant per sí mateixa quants elements vol incorporar a l’acció.