Curs

Qi Gong, energètica de la veu i improvisació

A càrrec de Anna Subirana
 

17 de abril

1 Sessió | 8 hores

Barcelona, C/Padilla, 155, 08013, Edifici L’Auditori

Veure mapa

100,00

El Qi Gong (txi kung) és un art taoista, un sistema holístic d’autocuració i meditació que inclou tècniques estàtiques i en moviment, tècniques respiratòries, massatges i sons per tal d’assolir el benestar de la persona i la seva relació amb la naturalesa i els altres. La seva pràctica emfatitza amb l’escolta, ens porta a afinar els nostres sentits i prendre consciència del nostre aquí i ara. Al Qi Gong es treballa amb l’estructura física i amb la respiració, mentre estant, ens fa reconèixer les nostres emocions i diàlegs interns. Ens ajuda a trobar la nostra afinació (cos-emoció-ment), el to correcte (tensió/col·lapse), l’arrelament i la fluïdesa,  l’acció i la no acció en el moviment i en la quietud. La pràctica del Qi Gong ens aporta sensibilitat i presència. 

L’energètica de la veu (exercicis energètics taoistes aplicats a la vocalització i l’expressió) ens permet connectar amb el nostre so i gaudir de la nostra veu d’una manera senzilla. Juntament amb les tècniques de cant i foniatria, reconeixem els fonaments de la veu: la font, la producció i la ressonància, trobant el nostre espai interior, el nostre so natural, la nostra tessitura, la capacitat de sonar, sentim la nostra vibració i ressonem amb els altres. La vibració de la veu ens permet alliberar i equilibrar el nostre estat d’ànim, amb els sons arribem de manera directa al nostre interior trobant els espais interns, les emocions, els sentiments. Amb el treball amb els òrgans i els centres energètics, retrobem el benestar i ens ajuden a estar presents.

La improvisació, des de l’aquí i ara, ens permet experimentar, no jutjar, a curar l’escolta interna i externa, l’espontaneïtat i la presència. Creant sons, textures sonores, rítmiques, melòdiques i harmòniques aprenem a prendre decisions sonant col·lectivament. Ens deixem sorprendre, reforcem la confiança individual i amb els altres descobrint nous recursos sonors tant amb la veu com amb els instruments gaudint plenament del moment present. 

Dies de la formació:
  • 17/04/2021
Horaris:
De 10h a 14h i de 15.30h a 19.30h
Material necessari per assistir a la formació i/o recomanacions pels alumnes:
-Roba còmode.
-Aïllant o màrfega per estirar-se a terra.
Idioma:
ca
Data límit per inscriure's:
15/04/2021
Contacte:
www.acem.cat
acem@acem.cat
691901308
Formadors
Anna Subirana

Cantant, Músicterapeuta  UB, Sonoterapèuta, Infermera UB.

Vaig fer els meus estudis musicals a l’Escola de Música del Zeleste, els de veu amb Joaquim Proubasta, Lotty Lewis Foniatria amb la Dra. Cristina Arias. Practico Qi Gong i Tai Txi des de fa més de 25 anys amb mestres com: Tew Bunnag, Miquel Àngel Cabrer; Alain Baudet i Dr. Oscar Salazar. 

He col·laborat amb la veu amb cantants, músics, ballarins, artistes plàstics, de cinema, i d’audiovisuals, titellaires i poetes creant espectacles de música, dansa, de teatre d’objectes i improvisació contemporània i gravant diversos CD’s i vídeos de creació.  He actuat cantant a Anglaterra, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Brasil i a l’Estat Espanyol.

Més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació en el nostre lloc web. Si contínues navegant considerarem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació en la nostra Política de cookies.

Tancar text