Curs

Pedagogia de grup

A càrrec de Xevi Matamala
Del 7 al 14 de febrer de 2025

2 dies | 8 hores

Bellpuig, Carrer Castell s/n

Veure mapa

90,00

La intenció d’aquesta formació és abordar diferents conceptes de la pedagogia i la didàctica musical que poden facilitar l’aprenentatge instrumental en pedagogia de grup, però que també es poden aplicar a les formacions instrumentals i a les classes de llenguatge musical.

Utilitzarem la percussió corporal, la veu, diferents instruments de percussió, o el mateix instrument com a recurs pedagògic per generar plaer i coneixement, per expressar la nostra veu i escoltar la dels altres, i per créixer com a músics i com a persones.

La sessió es desenvoluparà a través de metodologies actives i participatives, on creació i comunicació seran el motor d’aprenentatge. També a través de l’observació de diversos vídeos d’exemples reals.

L’objectiu de la formació és arribar a tres idees clau referenciades en un marc teòric per donar solidesa a totes les activitats més pràctiques.

Dies de la formació:
  • 07/02/2025
  • 14/02/2025
Horaris:
De 10h a 14h
Material necessari per assistir a la formació i/o recomanacions pels alumnes:
Cal portar el propi instrument
Idioma:
Català
Data límit per inscriure's:
04/02/2025
Contacte:
acem@acem.cat
691 90 13 08
Formadors
Xevi Matamala

Diplomat en magisteri d'educació musical per la UAB. Titulat superior de Jazz i Música Moderna en l’especialitat de bateria a l'ESMUC. Màster de Recerca en Musicologia i Educació Musical a la UAB.

Xevi Matamala és director de l'Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat, on treballa des de 2006. Bateria i multiinstrumentista, des del 2000 treballa en diferents àmbits creatius professionals, des de llavors ha editat una quinzena de discos. Al mateix temps, imparteix docència a diferents escoles de música i conservatoris. S’especialitza en formació de formadors en diferents contextos educatius com màsters, escoles de música municipals i altres associacions tant públiques com privades.

És autor de la publicació d’una cantata en format llibre-cd. Actualment, forma part de l’Equip de Recerca en Educació Musical (EREM) de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) on centra el seu interès en la transferència musical educativa més enllà de les aules i en projectes d’innovació des de la cocreació i la transdisciplinarietat pel desenvolupament integral de la persona.

Més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació en el nostre lloc web. Si contínues navegant considerarem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació en la nostra Política de cookies.

Tancar text